Wandelen op Texel

 Bent u een wandel liefhebber? Ontdek het prachtige wandeleiland Texel en kom wandelen op Texel. Met zijn diverse landschappen, adembenemende natuur en uitgestrekte duinen is Texel de ideale bestemming voor wie houdt van een ontspannen wandeling in de natuur. Op deze pagina vertellen we u meer over verschillende wandelroutes op het eiland en geven we u een aantal praktische tips over wandelen op het eiland. 

 

Bent u op zoek naar een rustige tocht door het duingebied of een avontuurlijke wandeling door het bos? Dan weten wij leuke routes voor u.  Daarnaast is een rondje Texel langs de sfeervolle Texelse dorpjes perfect voor u en uw gezin samen. Er zijn zoveel mogelijkheden, waardoor het eenvoudig is om een wandelroute te kiezen die bij u past. Ontdek de schoonheid van Texel te voet en laat u betoveren door het unieke landschap van Texel. Welkom bij Hotel Boschrand, uw uitvalsbasis op Texel!

 

 

Wandeling Texel: Ontdek de prachtige natuur

Natuurliefhebbers, wandelaars en avonturiers, opgelet! Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en staat bekend om zijn adembenemende natuur en diverse landschappen. Denk bijvoorbeeld aan een wandelroute door het prachtige duingebied of verschillende natuurpaden door het bos. Vindt u het heerlijk om een wandeling te maken en te genieten van de natuur? Dan is Texel de ideale keuze voor u, kies een wandelroute die bij u past.  

 

Kies bijvoorbeeld voor een ontspannen wandelroute langs de uitgestrekte stranden, kies voor een wandeling Moksloot, of een lange verkenningstocht rond de uitgestrekte vlakte van de Bleekersvallei. Bepaal zelf hoeveel kilometer u wilt wandelen en welke route het beste bij u past en bij het weer. Zo combineert u eenvoudig een bezoek aan duinpark Ecomare en maakt u daarna een rondwandeling in het nationale duinpark. Texel biedt zoveel variatie aan wandelroutes waarvoor u meerdere malen terug kan komen naar het eiland.

 

Het is ook erg leuk om een culturele wandeling te maken door pittoreske Texelse dorpjes of ontdek één van de vele rustige natuurpaden zoals een natuurpad door de bekende Slufter. Dit natuurgebied staat soms onder water en er lopen verschillende wandelroutes doorheen. Zo ontdekt u tijdens de wandelroute richting het strand bijzondere zouttolerante planten. In het noorden van De Slufter broeden veel vogels zoals de bergeend en de kans is groot dat u zeehonden tegenkomt in bepaalde periodes van het jaar.

 

Meer informatie Meer informatie

Wandeling door de natuur: Praktische tips

Natuurlijk wit u het beste uit uw wandelavontuur op Texel halen. Daarom hebben we hieronder enkele praktische tips voor u op een rijtje gezet om uw wandelingen op Texel zo aangenaam mogelijk te maken:

 

  1. Comfortabele wandelschoenen: Investeer in stevige, comfortabele wandelschoenen.

  2. Water en snacks: Neem voldoende water en snacks mee, vooral als u van plan bent lange wandelingen te maken. 

  3. Wandelkaart of app: Een wandelkaart of een handige wandel app helpt u bij het navigeren over de uitgebreide paden en routes op Texel. 

  4. Respecteer de natuur: Texel is een beschermd natuurgebied, dus respecteer de natuur en blijf op de aangegeven paden. Laat geen afval achter en houd rekening met de lokale flora en fauna.

 

Bij Hotel Boschrand, vlakbij De Koog, bieden we u de mogelijk om na een lange wandeling heerlijk te ontspannen en te genieten van hapje en drankje op het terras of in het restaurant. Daarnaast kunt u heerlijk ontspannen en gebruik maken van ons wellnesscenter. Boek een ruime kamer bij ons en ontdek het ware wandelparadijs: Texel. 

Boek nu Boek nu

Top 3 wandelroutes op Texel

Ontdek de schoonheid van Texel te voet met onze top 3 wandelroutes die u niet mag missen op dit prachtige eiland:

  1. De Bollekamer: Wandel door het prachtige duingebied tussen het Hoornderslag en het Jan Ayeslag in het zuidwesten van Texel en maak prachtige foto's van de vriendelijke en ongevaarlijke Black Angus koeien. 

  2. De Slufterwandeling: Ontdek het unieke natuurgebied De Slufter, een waddenlandschap dat in open verbinding staat met de Noordzee. Een wandeling door de Slufter biedt een fascinerende blik op het ecosysteem van Texel, met zijn slikken, schorren en talloze vogelsoorten.

  3. De Geul: De Geul is een lange vallei tussen twee duinenrijen ten zuiden van de Mokbaai. Hier heb je vanaf het uitkijkpunt prachtig uitzicht op de Geulplas, een vogelrijk meertje. 

  4.  Sommetjespad (met kinderen): Kies voor het Sommeltjespad wanneer u op zoek bent voor een leuke en interactieve route met kinderen. Het is een korte wandeling voor het hele gezin door het bos vol met aardmannetjes en uit hout gesneden dieren. 

 

Wij bij Hotel Boschrand staan voor u klaar om uw verblijf op Texel zo aangenaam mogelijk te maken. Kies voor één van onze heerlijke arrangementen en geniet van vele voordelen, en uitgebreide faciliteiten. 

Onze arrangementen Onze arrangementen