Fietsen op Texel

Natuurpracht, frisse zeelucht en eindeloze fietspaden wachten op u op het betoverende eiland Texel. Ontdek het ultieme fietsavontuur op Texel, waar de wind door uw haren waait terwijl u langs schilderachtige landschappen peddelt.

 

Op deze pagina nemen we u mee op een reis door de beste fietsroutes op Texel en geven we u tips voor een geweldige fietservaring op dit prachtige eiland. Of u nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende manier om Texel te verkennen, fiets met ons mee en ontdek de charme van dit unieke stukje Nederland! 

 

Fietsen op Texel is een perfecte manier om het eiland te verkennen en er even lekker op uit te gaan! Bij Hotel Boschrand zorgen we ervoor dat u helemaal up-to-date bent van alle unieke fietsroutes over het eiland. Het hotel is centraal gelegen en biedt tevens de mogelijkheid tot fietsverhuur, huur een normale of elektrische fiets of neem uw eigen fietsen mee. Stap op de fiets en rijd direct het bos in richting leuke steden zoals Cocksdorp of Den Burg. 

 

Boek nu Boek nu

 

R0NDJE TEXEL: ONTDEK HET EILAND

Fietsen op Texel geeft u de mogelijkheid om het eiland eenvoudig en sportief te ontdekken. Adem de frisse zeelucht in en spot bijzondere vogels, zeehonden, Black Angus koeien en schapen. Het eiland barst van kilometers prachtige natuurgebieden met uitdagende en minder uitdagende fietsroutes. Op het eiland hebt u ook de uitgebreide mogelijkheid om fietsen te huren waaronder ook kinderfietsen. Zo kunt u tijdens uw vakantie op Texel heerlijk genieten van een fijne fietstocht over het eiland. 

 

Begin uw fietstocht vanuit De Koog of Cocksdorp helemaal bovenin het eiland. Bepaal zelf de route of gebruik één van de vele fietsroutes. Op deze pagina hebben we de leukste fietsroutes voor u op een rijtje gezet vertellen we u meer over de huur van een elektrische of normale fiets. Komt u met de auto naar het eiland? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om achterop uw eigen fietsen mee te nemen. Fietsen op Texel is de ideale activiteit voor zowel jong als oud. Maak uw verblijf op Texel bijzonder en ontdek het eiland. 

 

 

dagje fietsen op texel

Texel, het grootste Waddeneiland van Nederland, is een waar fietsparadijs. Met meer dan 140 kilometer aan fietspaden die door schilderachtige landschappen slingeren, biedt het eiland de mogelijkheid om de natuurpracht van Texel te verkennen op de fiets. 

 

Of u nu op zoek bent naar een ontspannen fietstocht langs de duinen en stranden. Of kies juist voor een actieve fietsrit door de uitgestrekte weilanden en bossen. Het is duidelijk, Texel heeft voor iedere fietser iets te bieden.

 

De vele fietsroutes op het eiland leiden u langs gezellige dorpjes, historische bezienswaardigheden en adembenemende uitzichtpunten. Vergeet niet op tijd te stoppen bij lokale boerderijen en stalletjes om te genieten van vers geplukte producten en Texelse lekkernijen. 

 

Bij Hotel Boschrand op Texel staan we klaar om uw fietsavontuur onvergetelijk te maken. Neem contact met ons op en ontdek meer over onze fietsverhuur (ook elektrisch). 

Contact opnemen Contact opnemen

Fietsroutes Texel

Texel heeft voor iedere fietser een geschikte route om te verkennen en te genieten van dit prachtige eiland. Fietsen op Texel kan heerlijk ontspannen zijn maar ook intensief. U kiest zelf welke fietsroute het beste bij u past. Wij hebben een aantal favoriete fietsroutes voor u op een rijtje gezet. Bekijk hieronder welke route het wordt! 

 

  1. De lammetjesroute (circa 35 kilometer): Dit is de perfecte route voor in het voorjaar, fiets langs duizenden wollige lammetjes op schapenboerderijen en in de wei.

  2. De geheimenroute (circa 36 kilometer): Texel zit vol geheimen plekken waar veel te ontdekken is zoals uitzichtpunten, wonderlijke paaltjes en mysterieus landschap. Ontdek alle geheimen van Texel via de geheimenroute. 

  3. De doortraproute (circa 23 kilometer): Kies voor een prachtige route langs de landschappen van Den Burg, Oudeschild en De Waal en trap lekker door. 

 

Dit zijn niet de enige mogelijke fietsroutes over het eiland. Maar geen zorgen, bij Hotel Boschrand hebben we veel fietsroutes voor u klaar liggen.

 

Geniet van het prachtige eiland en verblijf bij Hotel Boschrand in de Koog. We hebben verschillende aanbiedingen en arrangementen om uw verblijf op Texel bijzonder te maken. 

Onze arrangementen Onze arrangementen