TEXEL

Op Texel ben je echt even helemaal weg. Twintig minuten varen met de boot en u zet voet op een eiland waar altijd vakantiegevoel heerst. Hotel Boschrand is gelegen in het hart van Texel, op wandelafstand van de natuur, het strand en badplaats De Koog. Een fijne uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Want er valt genoeg te ontdekken! Wij delen hier een aantal tips. Voor meer aanbevelingen kunt u terecht bij onze receptie. 

Ga de natuur in

Hoewel het eiland bekend staat om de lange zandstranden aan de Noordzee, is er nog veel meer schitterende natuur op Texel. Het eiland is enorm veelzijdig. Heide, bos, polders en duinen; u vindt het er allemaal. Volg één van de wandelroutes in het bos dat grenst aan ons hotel en verken de vele fietspaden die het eiland kent. Vergeet ook zeker geen kijkje te nemen in De Slufter; een groot duingebied met een open verbinding naar zee. De combinatie van zout en zoet water zorgt voor een unieke plantengroei. Ook de Schorren aan de Wadkant is de moeite waard. De meest bijzondere trekvogels zoeken daar hun voedsel op het Wad. 

Uitjes op Texel  

Even iets anders dan wandelen of fietsen? U heeft het hele jaar door keuze uit tal van activiteiten. Golfen in de duinen, een tocht met de garnalenkotter, een schapenboerderij bezoeken of Texels bier proeven in de Texelse bierbrouwerij… het kan allemaal. Ook zeehondenopvang en natuurmuseum Ecomare is vlakbij. Een dagje slecht weer? In de omgeving zit ook een subtropisch zwemparadijs. Sport, musea, galeries: het eiland biedt voor ieder wat wils.